Kraainem.

Van de 13.847 gemeentebewoners hebben we geen spotnaam gevonden. Het gaat hier wel om een sterk bewoonde en bebouwde gemeente waar 2.373 inwoners per km² wonen op een beperkte oppervlakte van 5,84 km².

De gemeente slaat een zandlopersfiguur en is in het midden op haar smalst.

Ten noorden grenst ze aan Zaventem met deelgemeenten Sint-Stevens-Woluwe en Sterrebeek, ten oosten ligt Wezembeek-Oppem; ten zuiden paalt het aan Tervuren, in Brussel aan Sint-Lambrechts -en Sint-Pieters-Woluwe.

73% van de gemeente is bebouwd, van alle woningen zijn er 24% appartementen. 6% is werkzoekend, 87% voelt er zich gelukkig en 46% heeft veel vertrouwen in het gemeentebestuur, dat recent van franskiljonse naar tweetaligheidsvoorkeur overschakelde.

54,4% is er van buitenlandse herkomst. De mediaanprijs van de verkochte woningen neemt Brusselse allures aan: 583.500 euro.

Een francofiele lijst van DéFi, MR en Indépendants haalde 11 van de 23 zetels.Eén te weinig voor de absolute meerderheid van de vorige legislatuur met Union en haar 16 zetels. De twee tweetalige lijsten van Kraainem Unie (8) en LB (4) vonden elkaar en kozen Bertrand Waucquez tot burgemeester.